3 Ocak 2008 Perşembe

Haşlama

Malzemeler ; 4 kişi için
Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 180 dak.1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından, kemikli)4 adet Patates3 adet Havuç1 adet Kereviz (yaprakları dahil)8 adet Şalgam2 adet Kuru SoğanMaydanoz, Defne Yaprağı, KekikKaranfilince kıyılmış 3 adet Arpacık SoğanıTuz, Karabiber
Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak kaynamaya bırakın. 1,5 saat kadar kaynatın. Arada bir suyun üsründe toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız.Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik, ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız. 1,5 saat kadar daha pişirmeye devam edin. Su azalmışşsa ekleyebilirsiniz.
Etleri tabağa alıp etrafını süslüyerek servis yapınız.
Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir.
Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker