1 Ocak 2008 Salı

Alabalık Fırında

Malzemeler ; 4 kişi için
1 Kg Alabalık Balık1 adet Pırasa1 adet Dolmalık Biber (mümkünse kırmızı ya da sarı)200 gr Pazı (ya da Ispanak)2 ekmek diliminin içi2 diş Sarımsak2 yemek kaşığı Limon Suyu2 yemek kaşığı Tereyağ2 yemek kaşığı Sıvı YağTuz, Karabiber, Kekik
Alabalıkların pullarını temizleyip, fileto halinde hazırlayın. Hiçbir kılçık kalmamasını kontrol edin.
Sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın ve bu karışımı filetoların her yerine sürün.Fırını 200º ısıtın. Tavaya tereyağ ve 1 kaşık sıvı yağ koyup, pırasaları sote edin. İçine kekiği de ilave ederek 5 dakika pişirin. Üzerine halka halka kesilmiş biberleri koyun ve 2-3 dakika daha pişirin. Üstüne ince ince kesilmiş pazı ya da ıspanakları ekleyin 6-7 dakika daha pişirin. Üstüne ufalanmış ekmekleri katın, karıştırıp ateşten indirin.
Balık filetolarını ikişer ikişer ayırın. Yağlanmış fırın kabına önce bir fileto koyup üstüne kaşıkla malzemeyi koyup, sonra diğer bir parçayı üstüne koyun. Kalan yağı da balıkların üstüne sürün.
Fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Sıcak servis yapınAfiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker