1 Ocak 2008 Salı

Pazı Çorbası

Malzemeler ; 6 kişi için
½ demet Pazı½ Kg Yoğurt½ su bardağı Aşurelik Buğday2 yemek kaşığı Un2 su bardağı Et suyu yada 1 adet tableti2 adet Kuru Soğan2 yemek kaşığı TereyağTuz, Pul Biber, Nane
Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin. İyice yumuşayınca et suyunu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Diğer tarafta yoğurt ile unu iyice çırpın. Yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın.Pazı yapraklarını (Pazı bulamazsanız ıspanak da olabilir.) yıkayıp incecik kıyın. Çorbaya ekleyin. Pazılar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre kaynatın. Tuzunu ekleyin. Gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları renkleri kahverengiye dönüşene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın.
Servis yaparken pul biberle süsleyin.

Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker