3 Ocak 2008 Perşembe

Somonlu Ispanak Güveç

Malzemeler ; 4 kişi için
Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 10 dak.200 gr Somon Balığı Filetosu200 gr Ispanak200 gr Krema2 yemek kaşığı Zeytinyağ3 yaprak JelatinSos için tekrar 200 gr Krema2 adet LimonTuz, Karabiber
Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe öldürün. Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin.
Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin. Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın. Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın.Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün. Buzdolabına koyun. 2-3 saat bekletin.
Servisi yaparken, dilim dilim kesilir. Yanına krema ve limon dilimleri konur.
Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker