1 Ocak 2008 Salı

Tel Kadayıflı Börek

Malzemeler ; 6 kişi için
250 gr Tel Kadayıf350 gr Taze Kaşar2 su bardağı Süt2 adet Yumurta5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin
Tel kadayıfın yarısını bir borcam fırın tepsisine altını yağlayarak yayın. Üzerine ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peynirini dizin. Kalan tel kadayıf ile peynirin üstünü kapatın.2 bardak süt ile yumurtaları çırpın ve hazırlanan böreğin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
Fırına sürmeden önce üzerine 5-6 parça ceviz büyüklüğünde margarin parçaları koyup fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker