1 Ocak 2008 Salı

Irmik Çorbası

Malzemeler ; 6 kişi için
HİNDİ ETİ ELDE ETMEK İÇİN1 adet Hindi Butu10 bardak su1 adet Kuru Soğanarzuya göre baharat (defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz, kekik vb)ÇORBA İÇİN6 su bardağı Hindi Suyu2 su bardağı Süt150 gr Hindi Eti (didiklenmiş)½ su bardağı İrmik (100 gr)10 adet Taze Nane Yaprağı5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı)2 adet orta boy DomatesTuz, Kara Biber
Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte kaynatın. Budu ayırın, didikleyin ve suyunu süzün.6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynatmaya başlayın. İrmiği, hindi suyu ve sütü karışıma azar azar ve devamlı karıştırarak yedirin. İrmiğin tamamını koyduktan sonra birkaç dakika daha corbayı karıştırmaya devam edin.
Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış taze naneyi de ilave edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın.
Sıcakken Servis Yapın.

Afiyet olsun…..

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker