1 Ocak 2008 Salı

Kıymalı Su Böreği

Malzemeler ; 6 kişi için
5 adet Yufka300 gr Kıyma1 şişe Soda1 adet Soğan2 adet Domates2 adet Sivri Biber5 adet Yumurta1 paket (250 gr) MargarinTuz, Karabiber
Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun.Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkondabekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200ºC fırında kızartın.
Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker