1 Ocak 2008 Salı

Mariniyer Usul Balık

Malzemeler ; 4 kişi için
1 Kg Beyaz etli balık2,5 bardak Su1 adet SoğanMaydanoz ya da DereotuTuzBalık SosuSÜSLEMEK İÇİN1 adet Kuru Soğan4-5 diş SarımsakMaydanoz ve DereotuLimon
Bir tencereye 1 Kg temizlenmiş beyaz etli balık, 2,5 bardak su, 1 soğan, maydanoz ya da dereotu, tuz konularak ½ saat kadar kaynatılır (köpükler kepçe ile alınır).Pişirilen balıkların deri ve kılçıkları alınır. Servis tabağının ortasına konularak soğan, ince ince kıyılmış sarımsak, hazırladığımız balık sosu, limon, maydanoz ve dereotu ile süslenir.
Servis soğuk olarak yapılır.
(Levrek, Kefal, Mercan, İskorpit, Kırlangıç gibi balıklardan yapılabilir)Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker