1 Ocak 2008 Salı

Tavuklu Börek

Malzemeler ; 6 kişi için
3 adet Yufka125 gr Tereyağ ya da Margarin1 adet Tavuk Göğsü1 kase Tavuk Suyu1 su bardağı dövülmüş Ceviz1 adet Yumurta SarısıKimyon, Tuz, Karabiber
Tavuk Göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın. Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın.
Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın. Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe buruşturabilirsiniz. En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın. Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin. Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin.Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın. Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın. Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin.
Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın.
Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker