1 Ocak 2008 Salı

Tarhana Çorbası

Malzemeler ; 4 kişi için
1 çay bardağı hazır Tarhana2 yemek kaşığı yağ1 adet büyükçe Domates4 su bardağı Et Suyu yada Su
Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir. Çorba pişirilecek tencereye yağı konur. Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür.Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya yalnız su dökülür. Kaynatılır.
Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içersine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür. Top top olmamasına dikkat edilir. 5 dakika kadar kaynatılır.
Kışın domateslerin renkleri solgun olursa salça kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker