1 Ocak 2008 Salı

Balık Köftesi

Malzemeler ;
2 Palamut ya da 1 Torik Balığı2 adet Kuru Soğan2 dilim bayat Ekmek içi3 adet Yumurta10 sap Maydanoz2 fincan Yağ1 çay bardağı UnTuz, Karabiber
Temizlenmiş balıklar 1 adet soğanla birlikte haşlanır.
Balıklar sudan alınıp, etleri ayıklanır. Buna ıslatılıp, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş 1 adet soğan, ince kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz ve karabiber eklenerek, yoğrulur. Yuvarlak köfteler halinde şekillendirilir.Yuvarlak koöfteler önce una sonra da çırpılımış iki adet yumurtaya bulanır. Sonra tavada kızartılır.
Sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker