3 Ocak 2008 Perşembe

Bahçıvan Salatası

Malzemeler ; 6 kişi için
Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak.1 Kg Kuşkonmaz250 gr Taze Yeşil Fasulye1/2 Karnabahar1 Salatalık1 demet Turp1 Göbek Salata1 adet Kuru Soğan1 demet Maydanoz2 dal TarhunOtu1 demet TereSOSU4 yemek kaşığı Zeytinyağ1 yemek kaşığı SirkeTuz, Karabiber
Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1′er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün.Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın.
Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın.
Üzerini turplarla süsleyin
Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker