1 Ocak 2008 Salı

Asma Yaprağında Barbunya

Malzemeler ; 4 kişi için
1 Kg Balık (4 adet)8 Asma Yaprağı1 adet LimonSOSU2 yemek kaşığı Limon Suyu1 yemek kaşığı Zeytinyağ10-15 sap kıyılmış Maydanoz10-15 sap kıyılmış DereotuTuz, Karabiber
Temizlenmiş barbunyaları yıkayıp kurulayınız.Sos malzemelerinin hepsini karıştırınız. Hazırladığınız karışımı hafif çukur bir tabağa koyup, balıkların her iki tarafını sırasıyla bu karışıma bulayınız. Tabağın üstünü örtüp balıkları 1 saat kadar bekletiniz.
Sonra balıkları 2şer asma yaprağına sarınız ve camdan bir fırın tepsisine yerleştiriniz. Kalan sosu balıkların üstüne sürünüz.
Cam tepsiyi, 200º ısıtılmış fırına koyarak, 5 dakika bir tarafını daha sonra 5 dakika öbür tarafını pişiriniz.
Servis yaparken, limonlu 4′e bölerek servis tabağında balığın yanına ilave ediniz.Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker