1 Ocak 2008 Salı

Yayla Çorbası

Malzemeler ; 6 kişi için
1 çay bardağı Pirinç1 su bardağı Yoğurt1 adet Yumurta1 tatlı kaşığı Un1 yemek kaşığı Tereyağ5 su bardağı Su yada EtsuyuTuz, Kırmızı Biber, Nane
Ayıklanıp yıkanmış pirinci iki bardak su ve tuz ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin.Diğer tarafta unu, yoğurdu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Pirinçleri sıcak etsuyunun ya da kaynamakta olan suyun içine alın.
Çorba suyundan, hazırladığınız un-yoğurt-yumurta sarısı karışımına iki kaşık karıştırarak sulandırın (yoğurdun kesilmemesi için sıcaklığa alıştırın yani). Karışımı pirinçli suya yavaş yavaş döküp karıştırın. İki taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine tereyağlı nane ve (isteğe göre) kırmızı biber gezdirin.
Bu çorbayı Pirinç yerine Buğday ile de yapabilirsiniz. Çok değişik bir tat olacaktır.

Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker