1 Ocak 2008 Salı

Talaş Böreği

Malzemeler ; 6 kişi için
4 Bardak Un5 yemek kaşığı Yağ1 fincan Zeytinyağı½ bardak SuYeterince TuzTALAŞ İÇİN GEREKENLER½ kg Kuşbaşı Koyun Eti2 adet Kuru Soğan1 yemek kaşığı Yağ1 adet büyükçe Domates½ kaşık Salça1 bardak Su1 Yumurta SarısıMaydonozTuz, Karabiber, Kekik
Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur. Üstüne çentilmiş soğan, bir kaşık yağ, dökülüp ateş üzerinde suyu çekilinceye kadar kavrulur.Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz daha kavrulur. Bir bardak su ilavesi ile kapağı kapatılmış olarak etler iyice pişirilir. Suyunu çektikten sonra kapağı açılarak üzerine tuz, maydanoz, karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur. üzerine nemli bir bez örtülerek onbeş dakika dinlendirilir.
Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür. Herbir parça merdane ile açılır, üzerine yağ sürülür. Biraz daha dinlendirilir. Elde uçlarından çekerek, hazır yufka ıncelıgıne kadar açılır. Ortalarına içler eşit miktarda konularak, bohça gibi dört tarafından dürülerek, yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir. üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınır ve kesilerek servis yapılır.
Sıcakken servis yapınız

Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker