1 Ocak 2008 Salı

Balık Fırında

Malzemeler ; 4 kişi için
1 Kg Balık1,5 kahve fincanı ZeytinYağ1 adet Limon2 orta boy Kuru Soğan3 orta boy Domates3 diş Sarımsak1 bardak Su1 demet maydanozTuz, Karabiber
Pulları kazınmış, içi temizlenmiş balıklar 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde kesilir ve fırın tepsisine sıralanır.Tavaya, ince yarımay şeklinde kesilmiş soğanlar konularak, ½ fincan zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Üstüne küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. 5 dakika kadar kavrulduktan sonra üzerine su, sarımsak, karabiber, tuz, yarım limonun suyu ve kalan 1 fincan zeytinyağ konularak 15-20 dakika kadar daha pişirilir.
Bu karışım, tepsideki balıkların üstüne ilave edilir. Üstüne ince kıyılmış maydanoz ve ince ince kesilmiş yarım limon dilimleri yerleştirilir ve kızgın fırında 25-30 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra servis yapılır.Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker