1 Ocak 2008 Salı

Etli Kuru Fasulye

Malzemeler ; 4 kişi için
400 gr Fasulye (2 su bardağı)250 gr Kuşbaşı Et6 yemek kaşığı Yağ3 adet Kuru Soğan3 adet Domates2 Sivri Kırmızı Biber (ya da toz)3 bardak Su ya da Et SuyuTuz
Fasulyeler bir gün önceden ıslatılır.Düdüklü tencereye 6 kaşık yağ, 250 gr kuşbaşı et, küçük küçük doğranmış 3 adet soğan konarak 10 dakika kadar kavrulur. Sonra küçük küçük doğranmış domatesler ve biberler eklenir. Biraz daha çevirdikten sonra, bir gece önceden ıslatıp, süzdüğünüz fasulyeleri, tuz ve su koyarak düdüklü tencerenin kapağını kapatınız. 50 dakika kadar pişiriniz.

Fasulyeler düdüklü tencerede pişirilince gaz yapmaz. Onun için önceden haşlayıp suyunu dökmeye gerek yoktur.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

koyduğumuz su kaynarmı olacak

 
eXTReMe Tracker