1 Ocak 2008 Salı

Tepsi Böreği (Hazır Yufkadan)

Malzemeler ; 4-6 kişi için
3 adet Yufka200 gr Süt (¾ su bardağı)125 gr sıvı ya da katı yağ2 adet Yumurta
Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre verilmiştir.
Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125 gr sıvı ya da katı yağı katınız. İyice karıştırınız.Sonra tepsiyi katı ya da sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve 1 adet yufkayı bütün olarak ve ortalayarak seriniz. Üstüne hazırlamış olduğunuz sütlü karışımından yufkayı ıslatacak şekilde dolaştırarak 1-2 kaşık dökünüz.
Yufkaları tepsi çapı büyüklüğünde parçalara ayırarak, sayıca yarısını 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tepsiye seriniz.
Ortaya isteğe bağlı olarak peynirli ya da kıymalı içi seriniz. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tamamen seriniz. İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek böreğin üstüne kapatınız.
Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz. Orta hararetteki fırında 50-60 dakika kadar pişiriniz.
Tepsinin üstüne büyük bir tabak kapatarak, tepsiyi ters çevirin ve servis yapınız.

Afiyet olsun……

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker