1 Ocak 2008 Salı

Kesme Çorbası

Malzemeler ; 6 kişi için
1 su bardağı Yeşil Mercimek½ su bardağı Şehriye yada evde kesilmiş hamur parçaları2 adet Kuru Soğan1 tatlı kaşığı Salça2 yemek kaşığı Tereyağ1 su bardağı Etsuyu yada 1 adet etsuyu tabletiTuz, Pul Biber, Nane
Mercimekler ayıklanıp, yıkanıp tuzsuz suda haşlanır.Kara suyu dökülür.Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ ve incecik doğranmış soğanlar konur. Soğanlar kavrulurken salça eklenir. Etsuyu ya da etsuyu tableti ile birlikte beş-altı bardak su ilave edilir. Haşlanmış mercimekler konur. Kaynadıktan sonra şehriye ya da evde kesilmiş hamur parçaları ve tuz atılır. Kesme hamur kullanıldığı için adı kesme çorbasıdır.
Hamurlar yumuşayınca ateşten indirilir. Bir kaşık eritilmiş tereyağı nane ve pul biberle karıştırılıp üzerine gezdirilir.
Sıcak Sıcak Servis yapınız..

Afiyet olsun…..

Hiç yorum yok:

 
eXTReMe Tracker